VERVOERSMOGELIJKHEDEN

Het meest verschrikkelijke wat ouders kan overkomen is natuurlijk het overlijden van hun kind. Of dit nu gaat om een baby of om een ouder kind.

Een grote rouwauto is dan echt niet altijd nodig. Voor baby's kan de eigen auto ook gebruikt worden. Een klein kistje of mandje kan door de ouders worden vast gehouden. Wanneer men in het bezit is van een auto waarvan de achterbank kan worden plat gelegd, kan ook daar al gauw een kist van ongeveer 1.50 m in voor een iets ouder kind.

De rouwauto is ingevoerd nadat het jaren geleden heel normaal was om de overledene per paard en wagen naar de laatste rustplaats te brengen. Dit gebeurde meestal in eigen dorp en betrof toen uiteraard nog een begrafenis. Met de komst van crematoria in een aantal steden werd de afstand groter en kwamen er andere vervoersmiddelen zoals dus de 'normale' rouwauto, een rouwmotor met zijspan, een uitvaartbus- en fiets, maar paard en wagen en ook de koets kwamen terug en zijn op dit moment weer helemaal in. Wat veel mensen niet weten is dat ook een eigen auto gebruikt mag/kan worden als rouwauto, uiteraard afhankelijk van de afmeting van de auto. Vraag er gerust naar bij uw uitvaartverzorger.